STADSPRINSENBAL 2014

Z.D.H. Stadsprins André de 1ste, Kabbelaar de 39ste en Hofdame Truus

Zaterdagmorgen 15 november 2014 stond de wekker voor De Oudste erg vroeg.

Om 08.30 uur moesten ik en nog een aantal Fuilspuiters aanwezig zijn om op te bouwen voor het Stadsprinsenbal 2014. Na een kop koffie om wakker te worden kwam de FS trein op gang en samen met de DCV en nog wat mensen van andere carnavalsverenigingen stond anderhalf uur later alles op zijn plaats. Net toen we klaar waren kwam de ons allen bekende Johan R, die niet meer in de Raad zit maar die nog welk allerlei hand en spandiensten verricht bij De Fuilspuiters, heel uitgeslapen binnen rollen. Was een beetje laat geworden bij Sport zei hij. Hij beloofde wel dat hij na afloop de Sporthal zou afsluiten wat hij volgens mij ook gedaan heeft. Verder was het wachten op Remy Flier, die zoals een goede Flier betaamt, weer ruimschoots te laat kwam.

Zaterdagavond om 20.00 uur verzamelden zich weer een twintigtal Fuilspuiters bij Full Speed om de gang naar de EDH sporthal te maken. Nadat we eerst onze Prins Patrick, adjudant Hans en vorst Marcel vooruit hadden gestuurd gingen we zelf omstreeks 20.30 uur naar de overburen en bezorgden we hofschenker Jeroen, bijgestaan door Nigel, gelijk overuren.

20.45 uur de opkomst van de verenigingen en natuurlijk een grote rood/witte polonaise achter onze Prins Patrick aan. Na de polonaise begonnen er al enkele raadsleden te zinspelen op de afgang van Patrick op ons eigen Prinsenbal over twee weken.

Patrick hoorde alles lachend aan wetende dat hij er over twee weken niet ongeschonden af zal komen. De Oudste wenst je sterkte Patrick.

Nu terug naar het Stadsprinsenbal. Bij het afgaan van de Stadprins werden De Fuilspuiters en De Olijkers, tussen neus en lippen door, door de DCV genomineerd om de Ice Bucket Challenge te doen voor de nieuwjaarsreceptie van de Stadsprins. Daar tegenover zou een vat bier moeten staan.

Heren van de DCV, De Fuilspuiters, gaan zoals u weet geen uitdaging uit de weg dus ook deze niet. Dat vat bier drinken we zelf wel op. Ik kan u echter wel beloven dat dit natuurlijk niet zonder gevolgen zal blijven.

Even over half elf werd de nieuwe stadprins door de DCV en het convent onder een groot zwart gordijn naar binnen gebracht. Uiteraard werd er weer geraden wie het nu weer zou zijn en deden er namen de ronde die ieder jaar de ronde doen. Ditmaal was de keuze gevallen op Andre de Haan, bij alle carnavalsvierders bekend als voormalig vorst van de Kalfskoppen. Een uitstekende keuze mag ik wel zeggen. Andre, namens De Oudste en natuurlijk alle Fuilspuiters, een geweldig jaar toegewenst.

Na nog een paar biertjes is de oudste moe maar voldaan huiswaarts gekeerd. Nog twee weken te gaan voor ons eigen Prinsenbal maar eerst volgende week naar de Rooie Rijers.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft