Prinsenbal van de Rooie Rijers

Zaterdag 22 november 2014. Op naar het Prinsenbal van de Rooie Rijers in hun residentie aan de Phoenixstraat. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer dus heeft de oudste en zijn Margret met Theo en Babette afgesproken om met de tram te gaan. Dit om te voorkomen dat we Theo en zijn fiets weer in moeten laden om huiswaarts te gaan.

Bij de Rooie Rijers was wel Karin (met steken) aanwezig maar geen Marcel. Bleek de griep te hebben. Ook adjudant Hans was afwezig. Zat in Frankrijk wegens werkzaamheden.

Arthur werd, als parttime vorst, gewoon gebruikt en Leon werd bereid gevonden om als adjudant te fungeren. Omdat er ook in de raad een aantal mensen afwezig was of later kwamen in verband met werk, voetbal enz. werd ook oud raadslid Maurice Flier ingezet om de gelederen te versterken. Hij was de polonaise in elk geval nog niet verleerd. Maurice bedankt.

Bleek dat de Rooie Rijers dit jaar wel een behoorlijk protocol hadden omdat niet alleen de Prins aftrad maar ook Vorst Wim Kooij en de hoffotograaf afscheid namen. Gelukkig hoorde de Oudste dat Wim als voorzitter van de Rooie Rijers wel voor het carnaval behouden blijft.

Na een paar biertjes was het eindelijk zo ver dat “de nieuwe” van de Rooie Rijers bekend gemaakt zou worden. Ik dacht eerst even dat ik om even over half elf al wat teveel op had. Er werd een Prinsenpaar voorgesteld wat het nieuwe Prinsenpaar niet bleek te zijn en na een minuut of vijf werd de nieuwe Prins binnengehaald. Prins Tim de 1e, Rooie Rijer de 47e.

Na nog een paar keer de polonaise te hebben gelopen met de taxi huiswaarts gegaan, wetende dat om 07.30 uur de wekker weer zou gaan om een bardienst bij Full Speed te doen. Ook wetende dat het Prinsenbal van de Fuilspuiters het volgende evenement is.

Het begint te kriebelen. Het grote raden wie er Prins of Prinses gaat worden begint weer. Namen die elk jaar de ronde doen ook nu weer de ronde. Degene die de Prins “geregeld” hebben gaan weer de hele week lopen liegen of niet. Over een paar dagen zullen we weten wie de nieuwe leider van de Fuilspuiters is.

De Oudste

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft