Prinsenbal van De Fuilspuiters

 

Op het moment dat De Oudste dit stukje aan het schrijven is zijn de mannen van de bouwploeg al begonnen met de bouw van de Praalwagen. Ik weet zelfs nog niet wat het moet gaan worden.

Nu terug naar zaterdag 29 november 2014. Voor De Fuilspuiters de grote dag van het Prinsenbal en ook een hele lange dag. Zaterdagmiddag om 15.30 uur het opbouwen van de feestzaal, waarbij de meeste Fuilspuiters al in opperbeste stemming aanwezig waren. Na ruim een uur was de zaal nagenoeg gereed en kon Remy aan de slag met het testen van de apparatuur.

Daarnaast stond daar nog de uitdaging van de DCV om voor hun nieuwjaarsreceptie de Ice Bucket Challenge te doen. Bij het niet uitvoeren zouden we een vat bier kwijt zijn. Zonde natuurlijk. Daarom was de afspraak om na het opbouwen een ECHTE Ice Bucket Challenge te doen en niet om als een paar watjes onder een beetje confetti te gaan staan. Heren van de DCV: bij deze.

Omstreeks 17.00 uur hebben meer dan tien Fuilspuiters zich verzameld in de kleedkamer en staan in de bekende rode FS kiel met een pitcher gevuld met koud water en ijs klaar om de enige echter Ice Bucket Challenge te doen. Na een korte polonaise en de nominatie van de nieuwe stadsprins en De Sepneuten worden De Fuilspuiters ondergedompeld in koud water en ijs. Super heren. Zo hoort het. U kunt een en nader bekijken via You Tube.

Omstreeks 20.30 uur begint de zaal al aardig vol te lopen. Niemand wil tenslotte het afgaan van Prins Patrick missen. Onze Raad weet elk jaar wel iets bijzonders te verzinnen voor het afgaan en ook dit jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Om 21.00 werd Prins Patrick voor de laatste maal binnengehaald samen met de vele gastverenigingen. Na het overhandigen van de gebruikelijke geschenken, waarbij Bestuur en Raad van Patrick een paar prachtige FS manchetknopen ontvingen, werd Prins Patrick ontmanteld als Prins en werd hij weer gewoon Patrick Brehm. Patrick blijft gelukkig voor De Fuilspuiters behouden als reserve bij de Raad van Elf. Vervolgens werd Patrick overgedragen aan de Raad, die hem in korte tijd omtoverden tot een Zwarte Piet, waarna hij op een geïmproviseerde Jetski werd gezet en door de zaal werd gereden. Volgens mij zat je wel lekker op die opblaasdolfijn.

Half elf. De Oudste begint nu toch wel een beetje nerveus te worden. Wie gaat het worden. Onder de klanken van De Drumgabbers willen De Fuilspuiters naar binnen om aldaar hun nieuwe Prins op te wachten. Plots gaat de deur van de bestuurskamer open en wordt er een Sinterklaas naar buiten geduwd die voorop gaat in de richting van het podium. Is dit de nieuwe Prins of is dit een afleidingsmanoeuvre?? Op het podium probeert de nepsinterklaas een stukje voor te lezen. Dit lukt niet zo goed. Waarschijnlijk omdat hij de nodige snor of baardharen in zijn mond heeft zitten. Het enige wat duidelijk is dat hij niet de nieuwe Prins is. Deze afleidingsmanoeuvre was nodig omdat de nieuwe Prins uit de Raad van Elf afkomstig bleek te zijn, nl:

Prins Nigel de 1e, Fuilspuiters de 41e.

Groot was het enthousiasme bij de Raad van Elf en ook het bestuur was dik tevreden met deze nieuwe Prins.

Ook Nigel zelf was erg ongeduldig gezien het feit dat hij zichzelf aan wilde kleden en niet op het protocol wilde wachten. Begeleid door de Drumgabbers begon Prins Nigel aan zijn eerste polonaise in afwachting van zijn eerste officiële handelingen na de komst van de Stadsprins.

Nadat ook de Stadsprins Andre en zijn hofdame Truus gearriveerd waren kon het nodig protocol plaatsvinden.

Hierna herinnerde onze vorst Marcel de DCV nog even fijntjes aan de Ice Bucket Challenge en verwees naar het filmpje op ons scherm om te laten zien hoe een echte Ice Bucket Challenge er uit ziet. Terloops nomineerde hij nogmaals Stadsprins Andre en Hofdame Truus alsmede de Sepneuten, die deze nominatie met open armen ontvingen.

Vervolgens was het protocol op tijd voorbij en duurde het feest tot in de kleine uurtjes.

Moet nog wel even vermeld worden dat onze vorst Marcel de Raad van Elf er op aanspraak dat zij de laatste jaren toch wel wat soft geworden waren met het afgaan van de oude Prins. Dit werd goed in de oren geknoopt en Prins Nigel kan dus volgend jaar zijn lol op.

Genoten van weer een heerlijke avond bij De Fuilspuiters.

Voorlopig even wat rustige weekenden voor De Oudste.

Alaaf en tot de volgende keer!

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft