Prinsenbal van de Fuil Spuiters 2015

Zaterdag 28 november 2015. Eindelijk is daar de dag dat, als laatste van alle Delftse carnavalsverenigingen, bekend wordt wie het komende jaar De Fuil Spuiters zal gaan leiden.

Zoals altijd werden er weer namen genoemd die jaarlijks terugkeren. Deze keer namen de geruchten toe dat het dit jaar, voor het eerst in de geschiedenis van De Fuil Spuiters, wel eens een vrouw zou kunnen zijn die de eer te beurt valt om De Fuil Spuiters voor te gaan in het Kabbelgat. Of zouden het weer loze geruchten zijn die door de keuzeheren opzettelijk verspreid worden om iedereen om de tuin te leiden. Tot plezier van de oudste wisten ook Arthur en Marcel dit jaar, voor het eerst sinds vele jaren, niet op wie de keuze was gevallen.

De opbouw liep van een leiendakje dus daar ga ik verder niets over zeggen.

Wel over de avond zelf natuurlijk. Een Prinsenbal vol verrassingen zou het worden. Na het opkomen van de verenigingen richtte aftredend vorst Marcel zich nog eenmaal tot de Doorzakkers, de nieuwste carnavalsvereniging in Delft. Iemand had namelijk op het Prinsenbal van De Doorzakkers, de mascotte, robot Robin gestolen en De Fuil Spuiters werden daarvan beschuldigd. Na een gigantisch onzin verhaal van Marcel beloofden De Doorzakkers dat zij Robin mee zouden nemen en goed voor hem zouden zorgen. Groot was de verrassing echter dat niet de eigen Robin maar een 20 x grotere versie door De Fuil Spuiters, onder hilariteit van het publiek, naar voren werd gebracht. De Oudste weet nog steeds niet hoe zij “grote” Robin mee hebben genomen. Na deze 1e verrassing werd Prins Nigel ontmanteld en overgedragen aan de Raad. Nigel werd door de Raad natuurlijk al weken met de ergste afgang sinds jaren “bedreigd”. Nigel wist niet wat hij er van moest denken. De laatste jaren was het namelijk allemaal niet zo erg. Echter. Familielid Herwin zit ook in de Raad en dat vertrouwde hij niet zo. Voordat hij werd overgedragen aan de Raad heeft hij Herwin dan ook maar vast onterft.

In de kleedkamer werd Nigel omgekleed en geschminkt. Ietwat donker gekleurd en in een rieten rokje verscheen hij op het podium. Door de Raad werd hij aan de stoel vastgezet met tape en toen begon het te dagen dat het toch wel vrij pittig kon gaan worden. Tot grote opluchting van Nigel verscheen vervolgens Herwin, verkleed als volslanke stripteasedanseres op het podium. Herwin voerde een geslaagde act op en Nigel kon er de lol wel van inzien. Toen kwam echter de tweede verrassing. Herwin kondigde aan dat hij ook zijn zus had meegenomen om een striptease uit te voeren en hij kondigde de komst MAMMA aan, een stevige Surinaamse striptease danseres.

De oudste heeft wel eens gezien dat iemands mond openviel van verbazing. Zo groot als de ogen van Nigel werden en zover als zijn mond openviel heb ik echter nog nooit gezien. Wat een geweldig gezicht. MAMMA voerde haar act op een Nigel mocht slagroom eten van plaatsen waarvan de oudste dat niet zou doen. Raad een compliment van de oudste voor deze “afgang” van Nigel. Na een lekkere douche is Nigel toch weer toegetreden tot de Raad.

Even over half elf. Het bestuur nam plaats op het podium en de Raad bracht de “nieuwe” onder het rood-witte kleed en met muziek van De Klinkers naar binnen. Na het aftellen trok De Oudste het rood-witte doek omhoog en daar stond: Ger van der Pot, voor alle buitenstaanders onbekend. Ger liet ons echter niet lang in spanning en gaf aan dat zijn schoondochter, de bij ons allen bekende Anita van der Pot, dit jaar de 1e Prinses van de Fuil Spuiters zou zijn. Hierop werd door de Raad en bestuur spontaan een polonaise ingezet op het podium hetgeen betekende dat zij verheugd waren deze 1e Prinses van De Fuil Spuiters.

Na de nodige plichtplegingen volgde een grote polonaise nadat ook de Stadsprins was gearriveerd.

Daarna werd, zoals gebruikelijk bij De Fuil Spuiters, tot in de kleine uurtjes feest gevierd. Tussendoor gaf Nigel, verkleed als clown, nog even de echte Robin terug aan de Doorzakkers en sloten De Olijkers ook nog aan bij het feest.

Inmiddels is ook het thema van de Praalwagen bij opperbouwer Arthur bekend en kunnen we maandag beginnen met de bouw.

De Oudste.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft