Grote Avond van de Fuilspuiters 2016

Na vorige week een opwarmertje bij de opwarmavond en gisteravond een bezoek aan onze vrienden van de Sepneuten, stond vandaag, 30 januari 2016, de Grote Avond van De Fuilspuiters gepland. Het werd geen Grote Avond maar een Grootse Avond.

Uiteraard werd in de middaguren begonnen met de opbouw. De verwachting was dat het druk zou worden omdat alle Delftse carnavalsverenigingen en een aantal groeperingen zich aangemeld hadden voor deze avond. Daarnaast gaven de drie Delftse kapellen, De Drumgabbers, De Klinkers en ’t Zootje acte de presence. Het indelen van de kleedkamers was op zich dus al een hele puzzel.

In de avonduren bleek dat er wat aanpassingen waren in het barpersoneel. Erik de Vos was door zijn rug gegaan en was dus waarschijnlijk alleen maar horizontaal aanspreekbaar. Hij werd op een geweldige manier vervangen door Patrick en Juanita. Daarnaast was bij de 2e bar Marcel Besse afwezig en ook hij werd prima vervangen door Ronald Verhaar, die samen met Andre de nodige vaten bier hebben getapt. Alle medewerkers: nogmaals bedankt voor jullie inzet.

Omstreeks half negen begon de kantine al aardig vol te stromen en om kwart voor negen kwamen de verenigingen onder aanvoering van de Klinkers en onze eigen prinses Anita de zaal in, gevolgd door onze Raad van Elf die gecompleteerd werd door een aantal mensen van ’t Zootje. Ook jullie bedankt. Na een kort protocol werd ook de Stadsprins binnengehaald door De Drumgabbers waarna het feest in alle hevigheid losbarstte.

Later op de avond bleek ook de Delftse Nachtburgemeester, Leo Quack, een bezoek aan De Fuilspuiters te brengen en van die gelegenheid maakte Prinses Anita natuurlijk gebruik door hem te onderscheiden namens De Fuilspuiters.

Omstreeks half één volgde het hoogtepunt van de avond door een gezamenlijk optreden van de drie kapellen. Een kippenvel momentje volgens velen en zeker voor herhaling vatbaar.

Na nog anderhalf uur knallen met disco Rainbow was het feest alweer teneinde en ging een ieder huiswaarts na alweer een geweldig gezellige avond bij De Fuilspuiters.

De oudste heeft nog even geholpen bij het afbreken en ging om een uur of vier tevreden naar bed.

De Oudste.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft