De optocht 2015

Eerst even terug naar de vrijdag voor de optocht. Om 08:30 uur, je hoort het goed, vertrok er vanaf de Koepoortstraat een bus gevuld met muziekmakerij ’t Zootje, De Stadsprins met gevolg en de prinsen van diverse verenigingen vergezelt van hun vorsten en adjudanten, richting Hellevoetsluis.

Het was de bedoeling om daar een school te bezoeken om daarna terug te keren naar Delft en daar nog een viertal scholen met een bezoek te vereren. Het is een hele leuke dag geworden met zeer enthousiaste reacties van alle schoolkinderen. Overal was met in carnavalskleding gehuld en werd er om de school of op het schoolplein polonaise gelopen. In de avonduren het gebruikelijke inzegenen van de praalwagens. De oudste is tijdig naar huis gegaan omdat de dag van de optocht een hele zware dag is.

Zaterdagmorgen om 08:30 uur verzamelen de Fuilspuiters en een deel van de loopgroep al bij de praalwagen om zich voor te bereiden op de optocht en natuurlijk het ophalen van onze eigen Prins Nigel. Na een bak koffie en het schminken door de dames vertrokken we omstreeks 09:30 uur richting Tanthof alwaar onze Prins zijn ouderlijke residentie heeft. Om Delft alvast voor te bereiden op de optocht werden de wijken Voorhof, Buitenhof en een gedeelte van het Tanthof aangedaan om niet al te vroeg bij de Prins te zijn. Op de Guineelaan werden we door Nigel en zijn ouders van de nodige drank en etenswaren voorzien waarbij Margret en Jerry dachten dat een gebakje in je oren hoort in plaats van in je mond. De oren van de ander wel te verstaan.

Na een uurtje bij de Prins zijn we vertrokken naar de startplaats alwaar we zonder kleerscheuren veel te vroeg aankwamen. In de optocht werden we als laatste ingedeeld zodat we geen last zouden hebben van radio Kabbelgat. Onder redelijk  goede weersomstandigheden gingen we van start en volgens mij heeft Nigel genoten van de optocht. Het weer werd steeds beter en naar mate we de binnenstad naderden werd het steeds drukker langs de route. Dit jaar een iets langere route via het Vrouwenrecht, Vrouwjutteland, Choorstraat en de Hippolytusbuurt naar de Markt waar we weer opgewacht werden door de burgemeester. Na de optocht nog even nagenieten op de Markt onder het genot van een biertje en daarna verder feesten tot het lampje bij De Oudste uitging.

 

De Oudste.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft