Bezoek aan prinsenbal van De Olijkers

Prinses Gabrielle de 1e, Prinses der Olijkers 2014-2015

Na het Prinsenbal van De Belhamels op 1 november 2014 hebben we afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan de oudste carnavalsvereniging van Delft, De Olijkers, in hun nieuwe onderkomen bij de VV Wippolder.

De voortekenen waren goed want in de, door Michel ontworpen, nieuwe app, was aangegeven dat er minimaal een man of 12 van De Fuilspuiters aanwezig zouden zijn. Minimaal 12, want er zijn nog wel een paar mensen die geen reactie geven, niet weten hoe het werkt of niet van het bestaan van de app af weten.

Dan hebben we ook nog onze partime vorst Marcel die wel van het bestaan weet, niet weet hoe het werkt en de reactie aan Karin overlaat. Kan natuurlijk ook.

Ook de vrouwen beschikken over een eigen app. Zij waren met zes zodat de Fuilspuiters totaal met zo’n 20 man/vrouw waren.

In ons midden hadden we een adspirant raadslid, Jay geloof ik, die erg enthousiast meedeed maar na een paar biertjes moest afhaken. Jeroen heeft hem netjes thuisgebracht zodat hij na Sesamstraat op tijd op bed lag.

Nu is het gebruikelijk om voor het Stadsprinsenbal wel in ornaat, maar zonder steek, te lopen. Gelukkig was Marcel op alles voorbereid want onze Prins Patrick besloot op het laatste moment toch in VOL ORNAAT, dus met steek, op te gaan, en dus moesten de steken toch uit de koffer.

Na het afgaan van de Prins moesten we even wachten op de nieuwe Prins(es) van De Olijkers. Gelukkig hanteren ook zij het principe dat er gefeest moet worden en dus kwam om elluf over halluf elluf de nieuwe, naar later bleek Prinses, van de Olijkers al de zaal in. Na een kort protocol en het feliciteren hebben we er een gezellige avond van gemaakt mede omdat onze eigen DJ Remy nu ook de vaste DJ bij De Olijkers is geworden.

Na afloop keerden we moe maar voldaan huiswaarts. Sommigen op de fiets. Theo en Babette MET de fiets achter in de auto van Leon. Niet omdat hij een lekke band had maar omdat hij de broodnodige zijwieltjes vergeten had te monteren.

Uit zeer de betrouwbare bron, Cor, heb ik vernomen dat hij op zondagmiddag om 15.00 uur wakker gebeld werd.!!!!

Dit was een beginnetje van De Oudste en nu op naar het Stadsprinsenbal van Zaterdag.

C.V. de Fuil Spuiters - Sportpark Kerkpolder - Kerkpolderweg 5 - 2625 EB Delft